Koulukisat

Datatähti

Datatähti on peruskoulun ja lukion ohjelmointikilpailu, jonka järjestää MAOL ry yhteistyössä yliopistojen kanssa. Datatähti muodostuu kahdesta vaiheesta: alkukilpailu järjestetään netissä syksyllä, ja sen perusteella valitaan osallistujat loppukilpailuun.

Lue lisää

BOI

BOI (Baltic Olympiad in Informatics) on Itämeren alueen ohjelmointikilpailu. Kilpailuun osallistuu yhdeksän maata, ja jokainen maa voi lähettää kilpailuun kuuden hengen joukkueen. Suomi on osallistunut kilpailuun vuodesta 1998 alkaen.

Lue lisää

EGOI

EGOI (European Girls' Olympiad in Informatics) on nuorille naisille ja muunsukupuolisille tarkoitettu ohjelmointikilpailu. Siihen osallistuu noin 40 Euroopan maata, ja jokainen maa voi lähettää kilpailuun neljän hengen joukkueen. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2021.

Lue lisää

IOI

IOI (International Olympiad in Informatics) on maailmanlaajuinen ohjelmointikilpailu. Kilpailuun osallistuu noin 80 maata, ja jokainen maa voi lähettää kilpailuun neljän hengen joukkueen. Suomi on osallistunut kilpailuun vuodesta 1992 alkaen.

Lue lisää

Muut kilpailut

Suomi on osallistunut myös CEOI- ja EJOI-kilpailuihin.

Lue lisää